Padlizsánkrém recept

Padlizsánkrém recept

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb vagy három kisebb padlizsán
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • három evőkanál friss citrom leve
  • 1 kiskanál só
  • 2 tekerés friss vagy egy csapott mokkáskanál őrölt bors

Mossuk meg a padlizsánokat és vágjuk le a két végét. Tegyünk a tepsi aljára alufóliát, helyezzük rá a padlizsánokat és 180-200 fokos sütőben süssük kb. 30 percig. Hagyjuk kihűlni.

A padlizsán héja könnyen lehúzható kézzel, húsát pedig dobjuk turmixgépbe vagy egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót (olíva olaj, fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezd, citromlé, só, bors) és tumixoljuk össze.

A padlizsánkrémet puffasztott rizsszeletre közvetlenül fogyasztás előtt kenjük vagy csak mártogassuk bele. Koktélparadicsommal nagyon finom. Jó étvágyat!