Eljárás

Cégünk ellenőrzött gazdálkodásból érkező gabonaszemeket használ fel gyártása során. Búza és hántolt fehér és barna rizs kerül
felhasználásra. Megfelelő tárolás után a gabonaszemek nedvesség tartalmának mérését követően történik a gyártáshoz szükséges százalékban a gabona nedvesítése. A sózott termékhez 1%-nyi sót teszünk.

Majd a kellően előkészített alapanyagot a gépbe töltve, ciklusonként kb 300’-on zárt pofákban formára puffad a gabona, így nyeri
el végleges formáját. Valamint a hő közvetítésével sterilizálási folyamat is végbemegy. Ezáltal könnyen emészthetővé válik és felszívódása is könnyebb a szervezetben.

Mivel egész szemet puffasztunk, így a szemben megmaradnak az értékes tápanyagok (mindkét alapanyagnál megmarad a szemekben a csíra is). A búzában így benne marad a B vitamin, tápláló és könnyen emészthető, élénkít, jót tesz a szívnek és a keringésnek.

A rizs sok E és B vitamint tartalmaz. A puffasztás után a termékeket átválogatják, mely során a nem megfelelően kipuffadt termékeket dolgozóink eltávolítják, majd automata csomagológépen csomagoljuk termékeinket.



A termékeink előállítása során külön figyelmet fordítunk az élelmiszerbiztonságra is.

Rendszeres laboratóriumi vizsgálatokat végzünk, az előzetesen meghatározott vizsgálati terv alapján.

Mikrobiológiai követelmények késztermék esetén a 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet és módosításai alapján.

Vegyi szennyezettség: 17/1999. (VI. 16) EüM rendelet, 49/2014 ( IV.29) VM rendelet alapján

Allergének: az élelmiszer jelölésről szóló 19/2004. (II.26.) FVM-ESzCsM-GKM rendelet alapján.

Géntechnológiával módosított szervezet használata: nem megengedett (a géntechnológiai tevékenységről szóló 1998. évi XXVII. Tv.).