Eljárás

Cégünk ellenőrzött gazdálkodásból érkező gabonaszemeket használ fel gyártása során. Búza és hántolt fehér és barna rizs kerül
felhasználásra. Megfelelő tárolás után a gabonaszemek nedvesség tartalmának mérését követően történik a gyártáshoz szükséges százalékban a gabona nedvesítése. A sózott termékhez 1%-nyi sót teszünk.

Majd a kellően előkészített alapanyagot a gépbe töltve, ciklusonként kb 300’-on zárt pofákban formára puffad a gabona, így nyeri
el végleges formáját. Valamint a hő közvetítésével sterilizálási folyamat is végbemegy. Ezáltal könnyen emészthetővé válik és felszívódása is könnyebb a szervezetben.

Mivel egész szemet puffasztunk, így a szemben megmaradnak az értékes tápanyagok (mindkét alapanyagnál megmarad a szemekben a csíra is). A búzában így benne marad a B vitamin, tápláló és könnyen emészthető, élénkít, jót tesz a szívnek és a keringésnek.

A rizs sok E és B vitamint tartalmaz. A puffasztás után a termékeket átválogatják, mely során a nem megfelelően kipuffadt termékeket dolgozóink eltávolítják, majd automata csomagológépen csomagoljuk termékeinket.A termékeink előállítása során külön figyelmet fordítunk az élelmiszerbiztonságra is.

Rendszeres laboratóriumi vizsgálatokat végzünk, az előzetesen meghatározott vizsgálati terv alapján.

Mikrobiológiai követelmények késztermék esetén a 4/1998. (XI. 11.) EüM rendelet és módosításai alapján.

Vegyi szennyezettség: 17/1999. (VI. 16) EüM rendelet, 49/2014 ( IV.29) VM rendelet alapján

Allergének: az élelmiszer jelölésről szóló 19/2004. (II.26.) FVM-ESzCsM-GKM rendelet alapján.

Géntechnológiával módosított szervezet használata: nem megengedett (a géntechnológiai tevékenységről szóló 1998. évi XXVII. Tv.).